ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СУЧАСНИХ ТВАРИННИЦЬКИХ ФЕРМ

Автор(и)

Анотація

Мета досліджень – сформувати пріоритетний перелік вітчизняних і зарубіжних машин та обладнання для механізації молочних, відгодівельних ферм великої рогатої худоби та вівцеферм.
Методи досліджень.
Для формування пріоритетного переліку вітчизняних і зарубіжних машин та обладнання для механізації молочних, відгодівельних ферм великої рогатої худоби (ВРХ) та вівцеферм проведені аналітичні дослідження. Опрацьовано великий масив інформаційних матеріалів щодо технічних засобів, враховуючи їхню новизну, основні технічні характеристики, включаючи продуктивність, надійність, якість виконання технологічного процесу, безпечність, а також відповідність нормативним вимогам України та Європейського Союзу.
Результати досліджень. Вперше проведені аналітичні дослідження з формування пріоритетного переліку вітчизняних і зарубіжних машин та обладнання для механізації молочних, відгодівельних ферм ВРХ та вівцеферм. Під час проведення досліджень опрацьовано значний масив інформаційних матеріалів щодо технічних засобів з урахуванням їхньої новизни, основних технічних характеристик, продуктивності, надійності, якості виконання технологічного процесу, безпечності, а також відповідності нормативним вимогам України та ЄС.
Висновки. Сформований на основі аналітичних досліджень пріоритетний перелік вітчизняних і зарубіжних машин та обладнання для механізації молочних, відгодівельних ферм ВРХ та вівцеферм знайде використання на практиці під час створення, реконструкції, переоснащення тваринницьких об’єктів на новій технічній та технологічній основі.
Ключові слова: вівчарство, вівцеферми, відгодівельні ферми ВРХ, механізація ферм, молочні ферми, скотарство, тваринницькі ферми, технічні засоби.

Біографія автора

В. Смоляр, УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого

канд. с.-г. наук

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-07-06

Номер

Розділ

Сільськогосподарська техніка та обладнання: прогнозування, конструювання, випробування